Odzivi umetnikov


Podpora mi je omogočila profesionalno razvijanje in uresničevanje projekta v vseh možnih aspektih. Aksioma in njena ekipa so popolna kombinacija profesionalnosti, prijaznosti in efektivnosti.

— Iris Pokovec

Julia Karczewska

Aksioma mi je omogočila, da sem se povezala in sodelovala z enim izmed najboljših strokovnjakov na področju oblikovanja zvoka v Sloveniji, s čemer je moj projekt ogromno pridobil na kvaliteti izvedbe, hkrati pa sem se skozi sodelovanje tudi veliko naučila.

Tamara Lašič Jurković

Podpora mi je omogočila realizacijo pomembnega člena moje umetniške prakse, ki bo botrovala k nadaljnim korakom v toku raziskav. Z rezultati realizirane razstave bom lahko bistveno fokusiral naslednja dela v svoji praksi ter s tem izboljšal nadaljne iteracije v zastavljeni smeri.

Andrej Škufca
Domen Pal

Domen Pal

“Kar me pri sodelovanju z Aksiomo posebej veseli je skrb za izbrane projekte, saj se sodelovanje ni ustavilo z razstavo v Aksiomi temveč ekipa skrbi za širšo promocijo in podporo umetnikom. Tako sem prvič doživel nekaj, česar v našem umetniškem prostoru primanjkuje, in sicer da galerija oziroma zavod aktivno predstavlja in podpira mlade umetnike.”

Danilo Milovanović


“Dejstvo, da sem bila izbrana mi je ponudilo možnost prve samostojne predstavitve in mi omogočilo izvesti delo v profesionalnem okolju s podporo super ekipe.”

Lea Culetto
Domen Pal

“Sodelovanje z Aksiomo je brez dvoma močno pripomoglo h kvaliteti produkcije. Brez mentorstva in finančne podpore, ki jo je nudila Aksioma, projekta ne bi mogel pripeljati do tega nivoja.”

— Vid Merlak


“Podpora Aksiome me je v veliki meri motivirala in dala priložnost, da sem raziskoval osebne umetniške interese in s tem zgradil bolj močan jezik umetniškega izražanja.”

— Dan Adlešič


“To, da sem bila izbrana na razpisu, mi je zelo pomagalo. Dobila sem potrditev in zagon za delo. Videov sicer najverjetnje ne bi pripeljala do te stopnje, na kateri so zdaj.”

— Sara Bezovšek

“Podpora Aksiome mi je omogočila dejansko uresničitev projekta na profesionalni ravni in mi pomagala pri razvijanju ideje v konceptualno celoto. S tem so mi odprli vrata za nadaljnje ustvarjanje.”

— Nika Ham
Urška Boljkovac


Janez Janša

“V svoji umetniški karieri sem se prvič srečala z visoko profesionalno ekipo, ki je poskrbela za vse tehnične, organizacijske in produkcijske potrebe mojega projekta.”

— Iza Pavlina

“To je moja prva večja samostojna razstava. Od sestankov, nasvetov do produkcije, pomoči, povezovanja z ljudimi in mediji – vse je bilo izpeljano na visokem, profesionalnem nivoju in sem zelo hvaležna in zadovoljna s to izkušnjo.”

— Dorotea Škrabo
Janez Janša

Janez Janša

“Podpora Aksiome mi je omogočila, da sem svoj projekt razvila v veliko večjem obsegu, kot bi ga lahko brez njihove podpore (…) predvsem z vidika: finančne, moralne in profesionalne podpore pri razvoju in sami realizaciji, ter priprava medijskega in vsebinskega gradiva za splet.

— Valerie Wolf Gang

“V produkciji Zavoda Aksiome mi je uspelo pripeljati projekt, ki je bil v samem začetku še zelo nedefinran, do končne in nadpričakovane izpopolnitve. Pri realizaciji me je močno zaznamovala, ter v kritičnih trenutkih pomagala tehnična podpora ter podpora mentorstva. Kar je bilo ključno pri rezultatu uspešnosti projekta.”

— Živa Petrič

“Mentorstvo je bilo odlično, kreativno in zelo strokovno. Razširila sem svoje znanje in spretnosti na več področjih, od razvoja ideje, performansa, snemanja, scenografije, do najmanjših produkcijskih detajlov.”

— Olja Grubić
Nada Žgank

Katra Petriček

“Kot mlademu umetniku, se mi je zdelo kot da je mogoče narediti vse – in zato tudi potrebno narediti vse. Dialog s producenti pa mi je pomagal zreducirati te ideje na tiste najbolj čiste in učinkovite.”

— Emil Kozole

“Kar zelo cenim je profesionalni pristop kadra pri uresničevanju projekta, predvsem tudi odkrit kuratorski pristop, to je diskusija glede predstavitve projekta ter iskanje najboljše možne izpeljave. Tako materialne kot konceptualne. Pri realizaciji projekta sem bil obravnavan na enaki ravni kakor profesionalni umetnik.”

— Jernej Čuček Gerbec
Janez Janša

“Projekt je kot del U30+ bil deležen veliko večje izpostavljenosti, saj ima Aksioma kot uveljavljen producent dostop do več kanalov, kjer je lahko bil projekt predstavljen. Nama je sodelovanje omogočilo tudi spoznavanje in delo z novimi sodelavci.”

— Urša Sekirnik

“I find participating in such activities important for young artists, because it gives them the opportunity to understand and navigate within the art system, while simultaneously advancing their artistic process.”

— Andrea Knezović
To top