DELI Z NAMI SVOJE IDEJE, PREDLOGE, KOMENTARJE, VPRAŠANJA
👇🏿

Naslednji spletni prenos MoneyLab#8 serije bo v ponedeljek, 1. junija ob 17. uri.

Na okrogli mizi Skrb: Solidarnost je nepokorščina se nam bodo pridružili Tomislav Medak, predstavnik raziskovalnega projekta Pirate.Care, ki se osredotoča na avtonomne odgovore na trenutno krizo podpornih struktur; umetnica in aktivistka Cassie Thornton iz Feminist Economics Department, ki se bo posvetila The Hologram, feminističnemu projektu zdravstvene oskrbe, ki je namenjen zagotavljanju odgovornosti, pozornosti in solidarnosti kot virov dolgotrajne oskrbe; ter kulturna aktivistka ter soustanoviteljica avtonomnega kulturnega centra MACAO v Milanu, Maddalena Fragnito, ki bo predstavila izkušnjo vrtca Soprasotto, ki ga v Milanu od leta 2013 vodijo starši sami. Dogodek bo moderiral direktor riješke kulturne organizacije Drugo more, Davor Mišković.

Neoliberalne politike so reorganizirale osnovne vrste oskrbe, ki so prej veljale za temeljne kamne demokratičnega življenja – zdravstvo, stanovanje, dostop do znanja, pravico do azila, svobodo gibanja, socialno podporo itn., in jih spremenile v orodje za nadzorovanje, izločanje in kaznovanje najranljivejših, pri tem pa družinsko celico na novo opredelile kot edino nosilko odgovornosti za odvisne člane. V luči teh procesov se je pojavil naraščajoč val iniciativ, ki prevprašujejo politični in ekonomski okvir skrbstva in eksperimentirajo z njegovo kolektivno reorganizacijo.

* Ta okrogla miza je nastala v partnerstvu z Rijeka 2020 – Evropska prestolnica kulture.

MoneyLab #8 je bil prvotno načrtovan kot konferenca v Kinu Šiška. Med COVID-19 pandemijo smo dogodek preoblikovali v serijo prenosov v živo, ki bodo potekali vsak ponedeljek ob 17. uri, med 11. majem in 29. junijem.


Novosti in morebitne spremembe programa bodo objavljene na Facebook dogodku MoneyLab ter na našem Telegram kanalu.


PREJŠNJI DOGODKI

Posebni gostje: Anja Blaj, Andraž Tori, Maja Založnik

Posebni gostje: Sandra Bašić Hrvatin, Valerija Korošec, Nejc Slukan

Special Posebni gostje: Iztok Hočevar, Tjaša Pureber, Vuk Ćosić and Rok Kranjc