Odzivi umetnikov

"Podpora Aksiome mi je omogočila dejansko uresničitev projekta na profesionalni ravni in mi pomagala pri razvijanju ideje v konceptualno celoto. S tem so mi odprli vrata za nadaljnje ustvarjanje."
Nika Ham
"V svoji umetniški karieri sem se prvič srečala z visoko profesionalno ekipo, ki je poskrbela za vse tehnične, organizacijske in produkcijske potrebe mojega projekta."
Iza Pavlina
"To je moja prva večja samostojna razstava. Od sestankov, nasvetov do produkcije, pomoči, povezovanja z ljudimi in mediji - vse je bilo izpeljano na visokem, profesionalnem nivoju in sem zelo hvaležna in zadovoljna s to izkušnjo."
Dorotea Škrabo
"Podpora Aksiome mi je omogočila, da sem svoj projekt razvila v veliko večjem obsegu, kot bi ga lahko brez njihove podpore (...) predvsem z vidika: finančne, moralne in profesionalne podpore pri razvoju in sami realizaciji, ter priprava medijskega in vsebinskega gradiva za splet."
Valerie Wolf Gang
"V produkciji Zavoda Aksiome mi je uspelo pripeljati projekt, ki je bil v samem začetku še zelo nedefinran, do končne in nadpričakovane izpopolnitve. Pri realizaciji me je močno zaznamovala, ter v kritičnih trenutkih pomagala tehnična podpora ter podpora mentorstva. Kar je bilo ključno pri rezultatu uspešnosti projekta."
Živa Petrič
"Kot mlademu umetniku, se mi je zdelo kot da je mogoče narediti vse - in zato tudi potrebno narediti vse. Dialog s producenti pa mi je pomagal zreducirati te ideje na tiste najbolj čiste in učinkovite."
Emil Kozole
"Kar zelo cenim je profesionalni pristop kadra pri uresničevanju projekta, predvsem tudi odkrit kuratorski pristop, to je diskusija glede predstavitve projekta ter iskanje najboljše možne izpeljave. Tako materialne kot konceptualne. Pri realizaciji projekta sem bil obravnavan na enaki ravni kakor profesionalni umetnik."
Jernej Čuček Gerbec
"Projekt je kot del U30+ bil deležen veliko večje izpostavljenosti, saj ima Aksioma kot uveljavljen producent dostop do več kanalov, kjer je lahko bil projekt predstavljen. Nama je sodelovanje omogočilo tudi spoznavanje in delo z novimi sodelavci."
Urša Sekirnik
"I find participating in such activities important for young artists, because it gives them the opportunity to understand and navigate within the art system, while simultaneously advancing their artistic process."
Andrea Knezović