IOCOSE
Domestic Standing Ovation


Samostojna razstava

  Aksioma | Projektni prostor
Komenskega 18, Ljubljana

Odprtje razstave: 15. junij 2011 ob 20. uri

Razstava bo odprta do 1. julija 2011Člani kolektiva IOCOSE bodo svoja dela predstavili še na multimedijski predstavitvi v

MMC Pina
Kidričeva ulica 43, Koper

v četrtek, 16. junija 2011 ob 20. uri

VSTOP PROST!

 
 
 
Giljotina iz trgovine Ikea, visokotehnološka verska naprava, ki sproža električne šoke, navodila s kuharskim receptom za pripravo droge iz disket in ne nazadnje posebno poročanje mreže BBC o smrti pop zvezdnice Madonne so samo nekateri primeri iz orožarne IOCOSE, ki je pripravila zbirko projektov, del in akcij, da bi nas zmedla in pretresla.
 
 
IOCOSE je umetniški kolektiv, katerega člani živijo po vsej Evropi. Štirje člani skupine bodo ob tokratni samostojni razstavi predstavili nekatere od možnih uporab svojih del v domačem okolju. Na razstavi Domestic Standing Ovation bodo postavili dnevno sobo, v kateri vsa prej omenjena dela prispevajo k toplemu in prijetnemu vzdušju. Prej kot razstava bo ta predstavitev nekakšna spodbuda za prenovo vaše hiše po vzoru predlogov umetniškega kvarteta.
 

Razstavljena dela

  Na dolgi rok (2010) je videosimulacija novice o pomembnem medijskem dogodku, ki se še ni zgodil. Z rekonstrukcijo dogodka, ki se bo zgodil v prihodnosti, se avtorji sprašujejo, koliko so medijske pripovedi vnaprej predpisane in strukturirane po določenem skupnem vzorcu. Osmrtnica, ki je pripravljena vnaprej, in lažna zgodba, ki je hkrati docela verjetna, deluje kot katalizator za neskončne pripovedi in razlage o dogodkih.

[VEČ]

     
  Sokkomb (2009) je giljotina iz trgovine Ikea. Ta smrtonosni kos pohištva je idealen izdelek za domače uveljavljanje pravičnosti. Narejen je v sodelovanju s skupino Falegnameria Sociale (Socialno mizarstvo). Ročno izdelana giljotina ponuja poceni in zanesljivo rešitev za vaš vsakodnevni boj proti imigrantom, vlomilcem in komurkoli, ki vam gre na živce.

[VEČ]

     
  Empathy Box (Škatla za sočutje) (2008) je hišna naprava, ki jo je oblikoval namišljeni Urad za združene religije. Predvidoma sprosti pri verniku sočutne občutke s pošiljanjem električnega šoka. Verniki naj bi se zbrali v skupine in se dotikali škatle za sočutje, medtem ko se z drugimi verniki držijo za roke in ustvarjajo verigo. Skupna udeležba pri bolečini bo nemudoma osvobodila njihove duše.

[VEČ]
     
  Floppy Trip (Disketni trip) (2009) je droga, za katero je disketa ena glavnih sestavin. Ta halucinogena pijača privablja množice, da reciklirajo neuporabne tehnologije za nove, nepredvidljive učinke. Disketni trip je enostaven za uporabo, poceni in popolnoma legalen, to je povsem novo področje reciklaže in idealna droga za množice.

[VEČ]
     
     
IOCOSE

Kolektiv IOCOSE je razstavljal in predstavljal svoja dela na Beneškem bienalu, Jeu de Paume v Parizu, TATE Modern in galeriji HTTP v Londonu, na razstavi RE:akt! v Sloveniji in na festivalu Influencers v Barceloni. Skupina organizira akcije, da bi spodkopala ideologije, prakse in procese, ki tvorijo opredeljevanje in proizvajanje pomenov. Uporablja potegavščine in hudomušne šale kot taktično orodje, kot veselo in neškodljivo orodje. IOCOSE razmišlja o ulicah, spletu in govorjeni besedi kot o bojnem polju. Taktike posnemanja in sleparjenja uporabljajo, da bi občinstvo zavedli v semantično past.

[VEČ]Kolofon:

IOCOSE
Domestic Standing Ovation


Produkcija razstave: Aksioma – Zavod za sodobne umetnosti, Ljubljana, 2011

Umetniški vodja: Janez Janša
Izvršna producentka: Marcela Okretič
Odnosi z javnostmi: Mojca Zupanič
Tehnični vodja: Valter Udovičić
Asistent: Anže Grm

Zahvale: Bani Brusadin / Festival The Influencers

Program zavoda Aksioma podpirata Ministrstvo za kulturo RS in MOL- Oddelek za kulturo

Sponzor: Datacenter d.o.o.

Projekt Sokkomb je nastal v produkciji festivala The Influencers, Barcelona, 2010.

Projekt Na dolgi rok je nastal v produkciji zavoda Aksioma v okviru platforme RE:akt!, in je bil premierno predstavljen oktobra 2010 na istoimenski razstavi v Salonu Rotovž Umetnostne galerije Maribor.

Kontakt:
Aksioma - Zavod za sodobne umetnosti, Ljubljana

 
MEDIJSKO OBVESTILO
 
 
 
BROŠURA
 


Domenico Quaranta

IOCOSE: In the Long Run
[ENG / SLO]

Aksioma brochure #06
Ljubljana 2010


DRUGE BROŠURE

ESEJ
 
Antonio Caronia
Floating signifiers
[ENG]
[.pdf]