| [ENG] | [ESP] | [POR] Intro

 
DemoKino
Virtualna biopolitična agora

Anti-zabavni interaktivni film,
ki se odvija glede na vaše odločitve!

Projekt Janeza Janše

Demokino je virtualni parlament, ki z aktualnimi filmskimi prilikami ponuja volivcem (sodelujočim), da odločajo o tem, kar pravzaprav postaja paradoksalno bistvo sodobne politike: o vprašanjih življenja.
Projekt ne problematizira samo utopije sodobnega virtualnega foruma, ki naj bi odprl možnosti za bolj neposredno in vplivno sodelovanje, pač pa opozarja tudi na veliko globlji problem sodobne (tudi virtualne) demokracije.
Demokino tako s svojo reducirano narativnostjo - potekajočo skozi 'pro / contra' notranje dialoge protagonista, ki ga "volivci" glede na svoje odločitve parlamentarno vodijo po njegovem stanovanju - kaže, kako se te etične dileme sodobnega življenja znajdejo nenadoma v jedru naše politične participacije.
Ko problem življenja vstopi v politično areno in sodobna politika postane biopolitikaž, se pravzaprav demokratična odločitev znajde v neki nemogoči situaciji: v politični areni postane objekt zakona tisto, o čemer je pravzaprav odločitev nemogoče sprejeti in kjer je vsaka večina že vnaprej problematična, vsako politično reguliranje pa javno legitimirana vrsta nasilja.
Demokino je virtualni parlament, ki lucidno razkrije, kako je politično pred zakonom, ki se političnemu nadene le kot utopična in odvečna tehnična procedura.

Bojana Kunst. Virtual Biopolitical Parliament - Janez Janša's DemoKino. [Več]

DemoKino Radio
DemoKino Book
DemoKino Photo Comics
DemoKino Cinema
DemoKino TV
DemoKino DVD (Dictatorial Kit)
DemoKino Web

 
 
DemoKino - Bills >>>_
  <back | aksioma