>> Networked Disruption — katalog razstave


Networked Disruption — katalog razstave

Katalog razstave Omrežne motnje: Vnovičen razmislek o opozicijah v umetnosti, hektivizmu in poslovnih plateh družbenega mreženja, ki jo je pripravila kustosinja Tatiana Bazzichelli in ki je bila na ogled spomladi leta 2015 v Galeriji Škuc v Ljubljani in v Muzeju moderne in sodobne umetnosti na Reki. Razstava je vključevala akterje, ki se s hektivizmom, umetnostjo, državljanskimi svoboščinami in družbenim mreženjem ukvarjajo neposredno, da bi razgalili protislovja kapitalistične logike in sistemov moči, in delujejo na stičiščih poslovnega sveta in umetnosti, kar postaja ključno za sproščanje paradoksov fenomena družbenega mreženja. V poslovnem svetu so motnje nepričakovane inovacije, ki nastajajo znotraj trga kot takega. V umetnosti in na področju aktivizma pa motnje pomenijo ustvarjanje nepredvidljivih praks in intervencij, ki se odigrajo znotraj sistemov pod drobnogledom. Kakšen je dandanes, ko celo v poslovnem svetu privzemajo hekerske in umetniške strategije ustvarjanja motenj, odziv umetnikov in hekerjev?

— 
Jezik: angleščina
— 

- 
BREZPLAČEN eKATALOG (PDF)

- 
TISK NA ZAHTEVOKolofon

Networked Disruption: Rethinking Oppositions in Art, Hacktivism and Business

Katalog razstave, kustosinja: Tatiana Bazzichelli
http://aksioma.org/networked.disruption/index_slo.html
(Ljubljana / Reka, 2015)

Urednik: Janez Janša
Besedila: Tatiana Bazzichelli in umetniki

Izdal: Aksioma − Institute for Contemporary Art, Ljubljana 2015
v partnerstvu z Abandon Normal Devices, Manchester
http://www.andfestival.org.uk

v okviru projekta Masters & Servers.

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina komunikacije je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.

Lektoriranje: Jana Renée Wilcoxen
Oblikovanje in prelom: Luka Umek

To delo je izdano pod licenco Creative Commons Attribution-NonCommercialShareAlike 3.0 Unported License, če ni drugače navedeno.

Izjeme vključujejo fotografije, blagovne znamke, logotipe in druga razpoznavna znamenja. Fotografij, blagovnih znamk, logotipov in drugih razpoznavnih znamenj ni dovoljeno vnovič uporabiti oziroma distribuirati brez predhodne pridobitve licence in pisnega dovoljenja avtorjev.

Izvlečki iz istoimenske knjige Tatiane Bazzichelli Omrežne motnje: Vnovičen razmislek o opozicijah v umetnosti, hektivizmu in poslovnih plateh družbenega mreženja, ki jo je v angleščini predhodno izdala založba DARC Press, Digital Aesthetics Research Centre of Aarhus University, 2013. Avtorske pravice: Tatiana Bazzichelli, 2013. Licenca: to besedilo je izdano pod licenco Peer Production License (2013). Komercialno uporabo spodbujamo pri neodvisnih in kolektivnih/Creative Commons uporabnikih . Celotno besedilo te licence je objavljeno na strani 44 Telekomunističnega manifesta Dmytrija Kleinerja (2010), dostopnega na spletnem naslovu http://telekommunisten.net/the-telekommunist-manifesto/.

Digitalna izdaja
ISBN 978-961-93930-1-7
Cena: 0 EUR

Tisk na zahtevo
ISBN 978-961-93930-0-0
Distribucija: Lulu.com
Cena: 40 EUR


  >>  Upcoming events

 • iHUMAN

  Monday 6 July 2020

  Movie screening

  At 6 and 8 PM (CET)

  Buy tickets

  Center for Urban Culture Kino Šiška
  Trg prekomorskih brigad 3, Ljubljana, Slovenija

  * Cycle of screening events.