>> DONACIJE

POZIV DONATORJEM

Aksioma – Zavod za sodobne umetnosti, Ljubljana, je neprofitna kulturna ustanova s statusom organizacije v javnem interesu na področju kulture, v zadnjem desetletju relevantna tako na mestnem, kot tudi nacionalnem nivoju, ki s svojo dejavnostjo pomembno prispeva k mednarodni promociji in javni podobi Ljubljane in Slovenije. Osnovna dejavnost je produkcija, promocija in distribucija številnih mednarodno priznanih in mladih umetnikov predvsem s področja novomedijske umetnosti, naš program pa sega še v področja uprizoritvene, likovne in glasbene umetnosti, izobraževanja in založništva.

V Projektnem prostoru Aksioma v Ljubljani se izvajajo dejavnosti kot so razstave, instalacije, dogodki, performansi, delavnice, predavanja, seminarji, predstavitve projektov, pogovori z avtorji in umetniki, razvoj in produkcija novih umetniških del, mednarodna srečanja producentov in umetnikov, okrogle mize in tiskovne konference.

Program Zavoda Aksioma že od leta 2003 redno podpirata tako Oddelek za kulturo Mestne občine Ljubljana in Ministrstvo za kulturo RS, kot tudi zasebni sponzorji in donatorji, posamezni projekti pa so bili sofinancirani iz sredstev Evropske unije, Evropskega parlamenta ali evropskih zasebnih skladov.

Vabimo vas, da tudi vi podprete naše delovanje. Donacije bomo namenili izboljšanju kvalitete naših produkcij in izvedbi dodatnih spremnih dogodkov kot so predavanja, okrogle mize, pogovori in vodeni obiski, z ciljem dvigovati stopnjo refleksije in omogočiti razumevanje tako slovenskega kot mednarodnega konteksta.

Donirate lahko na dva zelo enostavna načina:

1) Znesek, ki nam ga želite donirati lahko nakažete neposredno na naš tekoči račun. Odločite se lahko za podporo posameznemu projektu ali pa programu na splošno, višino prispevka pa določite sami po vaši presoji in zmožnosti. Naši podatki so:
Aksioma – Zavod za sodobne umetnosti, Ljubljana
Jakopičeva ulica 11, 1000 Ljubljana
Davčna številka: 54559111
TRR: 02045-0092417523, Nova Ljubljanska banka d.d., poslovalnica Trnovo.
Za več podrobnosti nam pišite na aksioma4@siol.net.

2) Lahko pa nam namenite tudi del svoje dohodnine. Kot davčni zavezanec ste namreč upravičeni do tega, da do 0,5 odstotka svoje dohodnine namenite organizaciji po vaši izbiri. Ta del vaše dohodnine gre bodisi v državni proračun ali pa ga dobimo mi, v nobenem primeru pa ga vi ne dobite nazaj. In mi bi vam bili neizmerno hvaležni zanj!

V kolikor ste se odločili, da nam pomagate na ta način, smo za vas že pripravili vse kar potrebujete. Na naslovu www.aksioma.org/dohodnina.pdf najdete obrazec Zahtevek za namenitev dela dohodnine za donacije. Naš naziv in davčno številko smo vanj že vnesli, vi pa samo še dodajte svoje podatke in izberite odstotek donacije, ki pa ne sme presegati 0,5 odstotka. Obrazec nato oddajte na vašem lokalnem davčnem uradu osebno ali po pošti, lahko pa to storite tudi preko sistema eDavki. Tukaj pa je še seznam davčnih uradov in njihove uradne ure: http://www.durs.gov.si/si/o_davcni_upravi_rs/davcni_uradi_in_uradne_ure/

Že vnaprej se vam iskreno zahvaljujemo za vsak znesek, ki ste nam ga namenili!