Émilie Brout & Maxime Marion and Zach Blas

 >> Prostovoljni ujetniki oblaka

Predstavitve
Četrtek, 10. marec 2016
Center urbane kulture Kino Šiška, Ljubljana

Za številne uporabnike medmrežja je opolnomočenje utvara. Morda se jim zdi, da imajo brezplačen dostop do krasnih storitev, a v resnici za ta dostop plačujejo s svojo zasebnostjo. Velik del deljenih podatkov se zdi trivialen – mar je res pomembno, ali neko podjetje ve, kakšna glasba nam je všeč? Če lahko izvedo, kaj poslušate, lahko izvedo, kaj berete, kaj kupujete in kako ste s kom povezani. Iz tega ni težko predvideti vaših političnih nazorov in z vami manipulirati. Kot pravi raziskovalec in novinar Evgenij Morozov, »drvimo proti prihodnosti, v kateri bo zasebnost zelo draga dobrina.«
Tudi narava starih informacijskih avtocest ali virtualnih skupnosti je v post-snowdenovski dobi na kocki. Namenoma smo omenili ta zastarela izraza, da bi vzbudili dvom tudi o nekoliko novejših, kot sta "splet 2.0" ali "družbeni mediji", ki sta poudarjala navidezno "družbeno" naravo medmrežja, njegovo moč opolnomočenja: omrežja, kakršnega smo mislili, da poznamo.

aksioma.org/black.chamber


  >>  Upcoming events

 • My Name is Janez Janša

  Thursday 2 March 2017 at 12:30

  Documentary screening

  In the framework of the Segal Center Film Festival on Theatre and Performance.

  Segal Theatre
  365 Fifth Ave, New York, USA

 • OUCH! - Pain and Performance

  From 15 to 17 March 2017

  Screening programme
  Curated by Live Art Development Agency, London

  Opening lecture IT HURTS: Art, performance and pain by Dominic Johnson: WED, 15 March 2017 at 7 pm

  Ouch featured artists: Marina Abramović, ORLAN, Oleg Kulik, Ron Athey, Franko B, Marcel.li Antunez Roca, Heather Cassils, Bob Flanagan, Wafaa Bilal, Rocio Boliver, Petr Pavlensky, Martin O’Brien, Regina Jose Galindo, Ernst Fisher & Nicola Hunter, Kira O’Reilly, jamie lewis hadley.

  Free entrance

  Aksioma Project Space
  Komenskega 18, Ljubljana, Slovenija