Baruch Gottlieb, Dmytri Kleiner

 >> Dejavnosti skupne udeležbe in mreženja

Predstavitev in pogovor, moderator: Bani Brusadin
Toret, 12. Marec 2015, ob 15. uri
Center for Urban Culture Kino Šiška, Ljubljana

Več: www.aksioma.org/networked.disruption

— 

Tretje srečanje se osredotoča na svobodomiselno tradicijo ameriške protikulture in na analizo presečišča med poslovnim svetom in protihegemonsko kritiko družbenih veljakov in osrednjih družbenih ustanov. Sodelujoči, ki raziskujejo poslovno strategijo ustanovitve velikega omrežja angažiranih uporabnikov z namenom ustvarjanja dohodkov, trdijo, da se danes soočamo s progresivno komercializacijo praks mreženja in kontekstov souporabe in družbenih odnosov. Ta proces je poudarjen v opisu razvoja festivala The Burning Man iz protikulturnega srečanja svobodomiselnih eksperimentatorjev, ki so se oprli na izkušnje The Suicide Club in The Cacophony Society, v platformo, katere namen je oblikovanje poslovnih strategij, ki temeljijo na izmenjavi in udeležbi. Opirajoč se na besedilo Freda Turnerja »Burning Man pri Googlu« (»Burning Man at Google«, 2009) nameravamo razmišljati o festivalu The Burning Man kot o metafori za družbeno omrežje, v katerem vsi udeleženci brezplačno prispevajo k ustvarjanju skupnega, dohodki pa na koncu pripadejo lastniku. Ob tem se nakazuje tudi alternativa kapitalizmu skozi delovanje znotraj kapitalistične logike, kar sugerira pojem »podjetniškega komunizma« (venture communism), ki so ga razvili v kolektivu Telekommunisten. Baruch Gottlieb bo predstavil njihove najnovejše miskomunikacijske tehnologije, vključno z novo izdajo OCTO P7C-ES, metafore za centralizirano družbeno omrežje, sestavljene iz 5
prepletenih pnevmatskih cevi nespletne tehnologije, ki je pripravljena na to, da obiskovalci vanjo vnesejo motnje in nered.


  >>  Upcoming events

 • Boštjan Čadež - PD4

  From 19 December 2017 to 5 January 2018

  VR Installation

  Exhibition opening: TUE, 19 December 2017 at 7 pm

  Free entrance

  Aksioma Project Space
  Komenskega 18, Ljubljana, Slovenia

 • My Name is Janez Janša

  Wednesday 10 January 2018 at 19:30

  Documentary screening

  — 

  After the screening:
  JANEZ JANŠA AND BEYOND
  book presentation

  With: Mladen Dolar, Jela Krečič in Robert Pfaller

  The event is a part of the accompanying programme of the exhibition Janez Janša® .

  Kinodvor
  Kolodvorska 13, Ljubljana, Slovenia

 • New World Order

  From 12 January 2018 to 9 February 2018

  Group exhibition

  Exhibition opening and talk by curators Ruth Catlow and Marc Garrett: WED, 11 January 2018 at 7 pm

  Participating artists: Jaya Klara Brekke, Pete Gomes, Rob Myers, O’Khaos, Paul Seidler, Paul Kolling, Max Hampshire, Lina Theodorou and xfx (a.k.a. Ami Clarke)

  Free entrance

  Aksioma Project Space
  Komenskega 18, Ljubljana, Slovenia